Arbetsytor, roller och lagkamrater
Hantera varumärkesutrymmen, medlemsåtkomst och arbetsytapreferenser.
Automatiskt översatt från engelska. Läs det engelska originalet
En arbetsyta separerar ett varumärkes innehåll, anslutna konton, kalender och medarbetare. Dina personliga kontoinställningar är separata från arbetsytans inställningar. Ägare, administratörer och medlemmar kan se olika kontroller.
Skapa en arbetsyta
-
Öppna växlaren för arbetsyta eller Inställningar → Alla arbetsytor. Skapa en arbetsyta om din åtkomst inkluderar den åtgärden.
-
Välj den typ av arbetsyta som visas för ditt eget varumärke eller en kund och ange dess offentliga namn.
-
In Allmänt, lägg till logotypen och kontrollera regionala inställningar. Granska tidszonetiketter i schemaläggningsskärmar också; köer kan ha sin egen tidszon.
-
Komplett Märkesröst och koppla ihop de avsedda sociala kontona.
-
Spara och återgå till Hem. Verifiera arbetsytans namn innan du skapar innehåll.
Bjud in en lagkamrat
Öppna Teammedlemmar inom arbetsytans inställningar. Ange lagkamratens e-postadress, välj den minsta åtkomst de behöver och skicka inbjudan. Mottagaren följer inbjudningslänken för att gå med. Behandla inbjudningslänkar som privata åtkomstlänkar. Ägare och administratörer hanterar kontroller och godkännanden för arbetsytan. Medlemmar kan skapa innehåll medan publiceringen hålls för granskning. Konfigurera Laggodkännanden uttryckligen; anta inte att bjuda in någon aktiverar godkännande.
Lägen och preferenser
Om en arbetsplats erbjuder Agent och Traditionell lägen, välj den upplevelse som passar ditt team. Ett läge ändrar arbetsgränssnittet; det ersätter inte att granska destinationer och publicera åtgärder. Språk och funktionssynlighet beror också på arbetsytans inställningar och roll.
Ta bort åtkomst eller en arbetsyta
Innan du tar bort någon, överför oavslutat arbete och granska integrationer som de har. Borttagning av arbetsyta kan påverka innehåll, anslutningar och schemalagda inlägg. Exportera nödvändiga uppgifter, inspektera den exakta bekräftelsen och kontakta supporten om återställning innan du förlitar dig på någon lagringsperiod. Att byta bort från en arbetsyta tar inte bort den.